Aanschaf
Wanneer u overweegt een Jack Russell Terriër aan te schaffen kunt u op deze website onder pupinfo de op dit moment beschikbare pups vinden.

Soms zijn er oudere honden die een nieuwe mand zoeken deze vindt u bij Herplaatsers.

Oriëntatie
Welke fokker?
Leest u eens in ons Jaarboek of bekijkt u het overzicht met onze Clubfokkers wanneer u een nestje zoekt. Of  bezoek een tentoonstelling (die beginnen al heel vroeg) of een NVJRT-activteit. U kunt daar veel Jack Russells eigenaren aantreffen.

Gezondheid van de ouderhonden

Patella Luxatie:

Voor zowel de reu als de teef dient er een patella luxatie-verklaring te zijn. (Door een orthopedisch specialist van de Lijst van Patella Luxatie Specialisten) wanneer de hond 1 jaar is geweest). Klik hier voor info.  

Wat is patella luxatie? >>

Gezondheid ogen
De ogen van de beide ouderhonden dienen onderzocht te zijn door door Oogspecialisten aangesloten bij de GGW van Raad van Beheer op alle erfelijke oogafwijkingen. Dit oogonderzoek gebeurt vanaf 12 maanden tot 7 jaar en moet elk jaar worden herhaald. Ten tijde van dekking dient er dus een  uitslag van het oogonderzoek te zijn welke niet ouder is dan 12 maanden. Onderzoeken worden herhaald omdat sommige aandoeningen pas op oudere leeftijd zichtbaar worden. Alles over oogziekten >> 
Info op site Raad van Beheer 

Ooguitslagen kunt u nu zelf ook controleren op deze site. Heeft u geen naam van de ouderhonden kunt ook zoeken op 1 woord van de kennelnaam!

Wij adviseren (toekomstige) pupkopers, de fokker te vragen naar originele uitslagen van oog- en patella onderzoeken.

U kunt bij diverse fokkers pups en ouders gaan bekijken. Let daarbij niet alleen op de pups. Kleine pups zijn altijd schattig. Let op hoe de honden gehuisvest zijn, dat de moederhond aanwezig is (natuurlijk) en of het schoon en netjes is. Let ook op of u de juiste papieren krijgt.

Naast uitslagen van de Patella- en oogonderzoeken zijn dit:
- Stambomen van de ouders
- entingsboekje (na 6 weken)
- een koopovereenkomst
- bij de koop ondertekent u een voorlopig registratieformulier van de Raad van Beheer, daardoor ontvangt u later uw eigendomsbewijs (het reigstratieformulier) thuis.

Het officiële (bijlage) stamboom van de Raad van Beheer ontvangt u voordat de pup 9 maanden is, van de fokker.

Voor rasinformatie raden wij u aan de officiële FCI-rasstandaard te lezen en de rasbeschrijving op deze website.

Waarschuwing i.v.m. black and tan's

     

                                                                     Cover Onze Hond mei 2009