De Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër is de eerste officiële rasvereniging voor de Jack Russell Terriër. Opgericht op 9 mei 1998 en in 2000 toegetreden als lid van de vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Het ras Jack Russell Terriër werd in augustus 1999 nationaal erkend. Sinds eind jaren tachtig wordt de Jack Russell Terriër in een voorlopig register van het Nederlandse Hondenstamboek opgenomen, hierbij hoort eveneens het chippen door de Raad van Beheer.

Op 17 november 2000 is de Jack Russell Terriër (voorlopig) erkend door de FCI (het internationaal overkoepelend orgaan op hondengebied). Er bestaat dus een rasstandaard voor dit ras. Vanaf deze datum is de Jack Russell Terriër ook opgenomen in de bijlage G-0 van het NHSB.

Waarom de NVJRT?

Omdat de NVJRT de belangen van het Jack Russell Terriër in ons land vertegenwoordigt.
Omdat de NVJRT gezondheid van het ras inventariseert. JRN4 jaar per jaar verschijnt ons clubblad, het Jack Russell Nieuws met daarin leuke en informatieve informatie, showuitslagen, foto's en data van belangrijke gebeurtenissen.

 

Ook organiseert de vereniging o.a. een Kampioenschapsclubmatch, trainingen, wandelingen en races waarbij vaak ook het clubwinkeltje met leuke Jack Russell spullen te vinden is. 

Database
De NVJRT bezit een grote database met stambomen en diverse gegevens, deze zijn op te te vragen door leden bij het secretariaat.

panaroma1